Grill Guru BBQ Table Compact (exclusief kamado)

Superhandige universele grill tafel met RVS-werkblad waar je Grill Guru Compact perfect in past. Verrijdbaar door twee stevige zwenkwielen voor en handige roestvrij stalen handgreep/hangstang achter. Gebeitst vurenhout FSC gecertificeerd en uitgevoerd met twee extra planken waarvan een met RVS-plaat om kamado op te plaatsen. Geschikt voor de meeste kamado‘s met een doorsnede van maximaal ø 42 cm.

Afmetingen:
Hoogte 90 cm
Breedte 104 cm
Diepte 58 cm

Let op: De tafel wordt geleverd als bouwpakket & is exclusief kamado

Welke compact kamado is geschikt in de Grilltafel?

Deze tafel is gemaakt voor de Grill Guru kamado compact die past inclusief onderstel (maar zonder de beide draaghandvaten) in deze grill tafel. De meeste andere kamado’s compact met een doorsnede van maximaal 42 cm en een diepte van minimaal 25 cm van de keramisch onderbak passen in deze grill tafel. Bij sommige modellen moet men wel de kamado helemaal uit het onderstel halen. We raden het plaatsen van de kamado rechtstreeks op het RVS onderblad ten zeerste af. Hierdoor kan de kamado zijn warmte niet voldoende kwijt wat het risico op scheuren aanzienlijk vergroot. De oplossing is dan om een speciale grillverhoger tussen de kamado en het onderblad te plaatsen.

Onderhoud hout:

Gebeitst vurenhout is makkelijk te onderhouden. Als de grilltafel buiten of onder een afdak staat adviseren we om de regenhoes te gebruiken ter behoud van zowel tafel als kamado. Wanneer doffe plekken of krassen in het hout zijn gekomen dan kun je gemakkelijk de grilltafel lichtjes afschuren en opnieuw in de verf of beits zetten. Bij buiten gebruik adviseren we ten zeerste om de grilltafel eens per jaar opnieuw op te schuren en te beitsen.

Tips voor het onderhoud van RVS:   

    Verwijder vuil meteen: vuil en viezigheid zijn in een vroeg stadium eenvoudig te verwijderen. Vuil dat lang blijft zitten, verandert in hardnekkige vlekken. Verwijder vuil en viezigheid op rvs meteen. De kans dat de beschermlaag van rvs door vuil wordt aangetast, wordt dan kleiner. 

    Vermijd hard schrobben en boenen: is er hardnekkig vuil in het rvs getrokken? Schrob en boen dan niet hardhandig met verschillende materialen over de plek. Een vlek is beter dan een beschadiging in de beschermlaag van het rvs. 

    Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen: gebruik voor het reinigen van rvs geen agressieve middelen. Gebruik bijvoorbeeld nooit bleek voor het reinigen van rvs. Dit tast de beschermlaag aan waardoor er vlekken ontstaan en het rvs gaat roesten.


Hoe zet ik mijn Grill Guru Compact in het de BBQ tafel?

Wanneer je een Grill Guru compact wenst te plaatsen in het bbq meubel, dien je het onderstel niet volledig te monteren. Je ziet dat op onderstaande pictogram uitgelegd:

LET OP: Het is echt van belang om het onderstel te gebruiken om schade te voorkomen. De Grill Guru-kamado dient geplaatst te worden in een onderstel van Grill Guru of in geval van een Solo kamado in een meubel dat voldoet aan de voorschriften van Grill Guru. Een solo kamado dient uitsluitend op een metalen onderstel of inbouwtafel geplaatst te worden, op een voldoende vuurvaste solide barrière zoals een 5 cm dikke betonnen tegel, metalen table stand of metalen tafelnest. Bij plaatsing op een metalen plaat in een houten tafel dient men te zorgen voor een luchtlaag tussen metalen en houten oppervlak i.v.m. hittegeleiding en verbranden van hout.