Smoker kit- of box

Ook zo'n zin een lekker rook-smaakje aan je gerecht? Dat kun je nu eenvoudig toevoegen door het gebruik van een smoker kit- of box.

  • Vul de kit- of box met je favoriete rookmot, leg de kit - of box 1 à 2 uur in koud water
  • Steek de kamado aan en wacht tot de kolen mooi gloeien.
  • Leg de Kit- of box op de kolen voor een sterkere rooksmaak, of plaats deze op het rooster voor een mildere rooksmaak.
  • Wanneer de Kit - of box rookt, kan je gerecht op het grill rooster worden gelegd. 
  • Sluit de deksel van je kamado, zorg ervoor dat er nog voldoende zuurstof de kamado in kan stromen, sluit deze dus niet geheel af want dat geeft een 'zure' rook en daar knapt je recept niet van op. Hou uiteraard wel de temperatuur in de gaten. Roken kan al op een lage temperatuur, volg hiervoor je recept.    
  • Laat de rook de gewenste periode zijn werk doen en.... Eet smakelijk! 

Afhankelijk van de grootte van de smoker zal deze ca. een half uur tot een uur kunnen roken. 

mceclip0.pngmceclip1.png