Waar moet ik op letten.


Gefeliciteerd met je nieuwe Grill Guru kamado! 

Hieronder lees je stapsgewijs wat je moet doen om lekker te kunnen gaan BBQ-en. 

  • Nadat je je Grill Guru hebt uitgepakt is het raadzaam alle schroeven even goed te controleren en zo nodig aan te draaien. Tijdens transport kan er mogelijk iets losgetrild zijn.
  • Installeer het handvat.
  • Verwijder al het piepschuim in de kamado. Ook onder de vuurkorf.
  • Zorg ervoor dat de opening van de vuurkorf overeenkomt met het bodemventilatie luchtgat onder in de Grill Guru.
  • Plaats het kolenrooster onderin de vuurkorf.
  • Plaats de zijtafels*: monteer de vier houders van de zijtafels. Let erop dat de openingen dezelfde kant op wijzen.
  • Zet het onderstel met wielen* in elkaar zoals aangegeven op de tekening.
  • Plaats de top-ventilatieschijf op je Grill Guru.

* dit geldt niet voor de Grill Guru Compact

Belangrijk! The Grill Guru is een kamado van cordieriet keramiek. Het keramiek moet wennen aan de hoge temperaturen. We raden je aan om de eerste 3x de Grill Guru niet hoger op te stoken dan tot 250 graden Celsius.
Zorg er ook voor dat je de temperatuur zo langzaam mogelijk laat oplopen, zeker als het koud en/of vochtig weer is. Zo kan het keramiek inwerken en voorkom je scheurtjes en/ of het knappen van het keramiek. Om de eerste 3x de temperatuur langzaam te laten stijgen, begin je met de top- en bodemventilatie die maar voor een klein deel geopend zijn. Deze kun je langzaam steeds iets verder open zetten, om de temperatuur te laten stijgen. Even geduld dus, maar dan kun je daarna ook helemaal los met je Grill Guru!

HET VUUR
De Grill Guru is een keramische barbecue en die wordt altijd gestookt op houtskool. Gebruik goede kwaliteit houtskool met grote stukken, zodat de Grill Guru niet verstikt raakt. Vul hem maximaal tot de rand van de vuurbox.
Steek de houtskool bij voorkeur aan met een aansteker, zoals de ‘one minute lighter’. Je kunt ook aanmaakblokjes gebruiken, maar alleen als ze van natuurlijk materiaal zijn. Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes, spiritus of andere vloeistof!

LET OP ZO VOORKOM JE EEN STEEKVLAM
De Grill Guru kan natuurlijk erg heet worden. Als je dan de deksel ineens opent, kan er een
steekvlam ontstaan. Gebruik daarom altijd barbecue handschoenen! Als je de deksel optilt, doe dat
eerst een klein beetje en met gestrekte arm. Zo kan er eerst zuurstof bij het vuur komen en voorkom
je een steekvlam.

TEMPERATUUR REGELEN
Het is niet zo moeilijk om een constante hoge temperatuur van bijvoorbeeld 250 graden Celsius
of een lage temperatuur van 80-90 graden Celsius te bereiken. Ook kun je tot zelfs 12 uur
lang zonder nieuwe houtskool toe te voegen, een constante lage temperatuur realiseren.
Je regelt de temperatuur met de topventilatie-schijf en de bodemventilatie. Om de temperatuur te laten
stijgen laat je meer zuurstof in de Grill Guru door de top en bodemventilatie open te zetten. Met minder
luchtstroom in de Grill Guru daalt de temperatuur. Dan schuif je de top- en bodemventilatie dichter.

TIP: Gebruik bij langzame garing op een lage temperatuur altijd een plate setter. Laat de grill dan niet te warm worden. Het duurt wel uren om de temperatuur omlaag te brengen.