De Grill Guru Winter klaar maken.

Ook voor de winter kan je Grill Guru wel wat extra aandacht gebruiken. We geven je graag een paar tips! 

  • Verwijder al het houtskool uit je kamado.
  • Verwijder alle etensresten.
  • Zet de onderste luchtschuif en de margrietschijf helemaal open, zodat er een luchtstroom doorheen kan gaan.  Dit voorkomt schimmelen nare geurtjes.
  • Plaats een vochtvreter in de kamado.
  • Spuit alle stalen onderdelen zoals de bouten, moeren, wielen en de veren in met WD-40 om roest te voorkomen.
  • Verwijder de bamboetafeltjes, en berg deze droog op. Het handvat en de tafels kun je het beste goed in de olie zetten of lakken, zodat deze beschermt blijven. 
  • Plaats je kamado bij voorkeur binnen en/of op een beschutte plek waar hij niet kan omwaaien.
  • Kan je Grill Guru niet naar binnen in een schuur, bescherm hem dan met een regenhoes. De regenhoes zorgt ervoor dat je kamado beschermd wordt tegen weer en wind. Door de afsluitende werking van de regenhoes in combinatie met mogelijke condensvorming door optrekken vocht, bestaat echter de kans op schimmelvorming in of aan de kamado. Deze mogelijke condensvorming kan met name afdrukken, vlekken en/of schimmel op de bamboe onderdelen van je kamado veroorzaken. Daarom raden wij u aan de eventuele zijtafels van uw kamado af te halen voordat de kamado (langdurig) bedekt wordt door de regenhoes. De zijtafels kun je het beste op een droge plek opbergen. Ook raden we aan de kamado zo nu en dan te luchten door bij mooi weer de hoes er een poosje af te halen. Op deze manier blijft je kamado zo lang mogelijk mooi!

Goed nieuws! de Grill Guru kan het hele jaar worden gebruikt, zelfs als het vriest en/of er vorst op je Grill Guru staat! Wel heeft deze Grill Guru ook af en toe wat liefde nodig dus onderhoud de Grill Guru doormiddel van onze onderhoudstips goed op te volgen.

Let op: In de winter zijn de temperatuurverschillen extra groot. Om het knappen en/of scheuren van de onderdelen van keramiek te voorkomen, kun je het beste zo langzaam mogelijk laten oplopen.
Begin je met de top- en bodemventilatie die maar voor een klein deel geopend zijn. Deze kun je langzaam steeds iets verder open zetten, om de temperatuur te laten stijgen. Even geduld dus, maar dat wordt zeker beloond. Des te beter zal je winterse maaltijd smaken!