Algemeen onderhoud & schoonmaken

Schoonmaken

Na een heerlijk gerecht kan je de Grill Guru even opstoken (margrietschijf  en luchtschuif open). Hierna kan je met een BBQ borstel het vet/etensresten makkelijk van het rooster verwijderen. De kleine resten houtskool kan je met een aspook verwijderen. Om roest van het grillrooster te voorkomen raden we je aan om deze in te vetten met een plantaardige olie of de Grill Guru Care spray.  Gebruik een olie die bestand is tegen hoge temperaturen, olijfolie is ongeschikt.  

Verwijder regelmatig met de pook de as onderin de Grill Guru. Maak na maximaal 4 beurten de barbecue helemaal schoon door de binnenringen (de vuurbox en vuurring) te verwijderen en met een stoffer en blik helemaal schoon te vegen.

Let op! Houd bij het schoonmaken de Grill Guru vast en laat de deksel niet open staan. Door het ontbreken van tegengewicht kan hij omvallen.

Gebruik regenhoes
De Grill Guru kan in principe het hele jaar buiten blijven staan. Wil je dat The Grill Guru echt op z’n mooist blijft? Dek hem dan toe met een regenhoes speciaal voor de Grill Guru. De regenhoes van Grill Guru zorgt ervoor dat de kamado beschermd wordt tegen weer en wind. Door de afsluitende werking van de regenhoes in combinatie met mogelijke condensvorming door optrekken vocht, bestaat echter de kans op schimmelvorming in of aan de kamado. Deze mogelijke condensvorming kan met name afdrukken, vlekken en/of schimmel op de bamboe onderdelen van je Grill Guru veroorzaken. Daarom raden wij je aan de eventuele zijtafels van de kamado af te halen voordat de kamado (langdurig) bedekt wordt door de regenhoes. Zorg ervoor dat de kamado goed droog is, voordat de regenhoes er over heen wordt gedaan. De zijtafels kun je het beste op een droge plek opbergen. Ook raden we aan de kamado zo nu en dan te luchten door bij mooi weer de hoes er een poosje af te halen. Zet de luchtventilatie en de margrietschijf open, voordat je de kamado bedekt met de regenhoes. Op deze manier blijft je Grill Guru zo lang mogelijk mooi! Het keramiek Ook het keramiek kan zo nu en dan wel een oppoetsbeurt gebruiken, hiervoor hebben wij de Grill Guru Cleaner set beschikbaar.