Gebroken plate setter / heat deflector steen

Is jouw plate setter steen gebroken? Dat is vervelend.
Wist je dat je ook een pizzasteen als vervanging kunt gebruiken? Deze heeft dezelfde eigenschappen heeft als de platesetter steen en is daarom een perfecte vervanger. 

Pizzasteen formaat  

Grill Guru ModelPizzasteen

XL

Niet mogelijk als vervanger plate setter, neem contact op met de klantenservice

Large  

Vervangbaar voor de plate setter Large  

Medium  

Niet mogelijk als vervanger plate setter, neem contact op met de klantenservice

Compact  

Vervangbaar voor de plate setter compact  


Een nieuwe pizzasteen kun je hier bestellen, of natuurlijk bij één van onze dealers. Er zit twee jaar garantie op de plate setter steen. Indien de schade binnen de garantietermijn valt kun je hier een serviceaanvraag indienen. 

Let op: om het knappen en/of scheuren van je pizzasteen / plate setter steen te voorkomen, kun je het beste de eerste 3x de temperatuur niet hoger laten oplopen dan 250 graden.
Zorg er daarnaast voor dat de temperatuur zo langzaam mogelijk stijgt zodat het keramiek kan wennen. Om de eerste 3x de temperatuur langzaam te laten stijgen, begin je met de top- en bodemventilatie die maar voor een klein deel geopend zijn. Deze kun je langzaam steeds iets verder open zetten, om de temperatuur te laten stijgen. Even geduld dus, maar dan heb je straks weer extra lang plezier!

Tip: wil je een heerlijke pizza maken? De plate setter dient altijd in combinatie met een pizzasteen gebruikt te worden. Gebruik je een vervangende pizzasteen als plate setter steen, dan gebruik je dus 2 pizzastenen. 
Wil je een hoge temperatuur bereiken voor bijvoorbeeld het bakken van pizza? Houdt er dan rekening mee dat wanneer je dome thermometer de gewenste temperatuur laat zien, de pizzasteen al een veel hogere temperatuur heeft bereikt. Houdt hier dus rekening mee in het bepalen van de ideale temperatuur.
Wat is dan de ideale temperatuur voor het bakken van een pizza? Daar is geen vast antwoord voor, hier heeft iedereen zijn eigen voorkeur in.

Heel veel BBQ plezier!